top of page
Keresés
  • bautkontener

Se lomtalanítás, se hulladékudvar: szemétszállítás konténerrel

Nem kell alkalmazkodnia a lomtalanításhoz és megkímélheti magát attól is, hogy saját maga szállítsa hulladékudvarba a kacatokat. A szemétszállítás konténerrel az igazi!


A fővárosban több, mint fél évszázada szerveznek hivatalos lomtalanítást, melynek keretein belül évente egy alkalommal térítésmentesen elszállítják a nagydarabos hulladékot. Ez kétségkívül egy rendkívül kényelmes megoldás, amit az is alátámaszt, hogy csak a tavalyi évben közel 32 ezer tonna lomot szállítottak el így.


Ezzel azonban mégiscsak akad probléma, ugyanis a lomtalanítás egy előre meghirdetett menetrend alapján történik, amihez vagy tudnak alkalmazkodni az emberek, vagy nem. Ráadásul nem csak az időpontot illetően kell igazodni a hulladékszállításhoz, hiszen szabályozva van az is, hogy mit lehet kihelyezni ilyenkor, vagyis csak a kacatok egy részétől lehet megszabadulni.


Akinek ez nem opció, választhatja a hulladékudvarok szolgáltatását, ami szintén térítésmentes. Ezek az év minden szakában használhatóak és le lehet adni olyasmit is, amit a lomtalanítás alkalmával nem. Mivel azonban így mindenkinek magának kell gondoskodnia a szállításról, ami kétségkívül rendkívül körülményes, tavaly alig több, mint 2000 tonna lom került hulladékudvarba.


Nyilvánvaló hát, hogy sokak számára egyik hivatalos megoldás sem járható út, viszont szerencsére ez nem jelenti azt, hogy a lomoknak maradniuk kell. A szemétszállítás konténerrel is történet, méghozzá úgy, hogy semmilyen kompromisszumra nem kényszerülnek az érintettek, hiszen ez magába foglalja a két alternatíva minden pozitívumát.


Ilyen formában a hulladék jellegének és mennyiségének megfelelő konténer érkezik a helyszínre, ami már önmagában nyomós érv, hiszen gördülékennyé teszi a selejtezést. Ezen felül azonban mellette szól az is, hogy rugalmas megoldásról van szó az időpontot illetően, vagyis lényegében nincs semmi, amihez alkalmazkodni kellene.


Ha Ön szerint is ez a legegyszerűbb megoldás, hogy megszabaduljon a lomoktól, válassza a konténeres szemétszállítást, és egyeztessük a részleteket!

20 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page