top of page
Keresés
  • bautkontener

Amit a konténer kihelyezésről tudni érdemes

Bár szolgáltatásunkkal rengeteget nyer, a konténer kihelyezésnek megvannak a maga szabályai, melyekről jó, ha előre tájékozódik. Íme pár hasznos tanács!


Ha kertrendezést tervez, felújítás előtt áll vagy egyszerűen csak szeretne megszabadulni az évek során felhalmozódott lomoktól, a legjobb megoldás, hogy rendel egy konténert. Zsákokba pakolni és hulladékudvarba szállítani mindazt, amivel nem tud mit kezdeni, nem csak sok időt és energiát emészt fel, de ha minden költségeket összead, még anyagilag sem biztos, hogy megéri.


konténer kihelyezés

Ezzel szemben a konténeres szállítás jól tervezhető időben és a költségeket illetően egyaránt, ráadásul egyszerű és kifejezetten kényelmes megoldás is. Egyeztetünk egy időpontot, megmondja, milyen jellegű hulladékról van szó és mekkora konténert szeretne, mi pedig érkezünk. Egyetlen dolog azonban mégiscsak akad még, ami fontos lehet, ez pedig a konténer kihelyezés kérdése.


Ha a konténer saját területre kerül


A legegyszerűbb megoldás a belső kertben, udvarban elhelyezni a konténert, ebben az esetben viszont alaposan meg kell vizsgálni a lehetőségeket. Elsőként ott a bejárat mérete, hiszen ne feledje, egy teherautónak kell biztonságosan elférnie. Szükség van nagyjából 3 méter szélességre és 4 méter magasságra, utóbbi a konténer méretének függvényében lehet valamivel több vagy kevesebb is.


konténer kihelyezés

Magának a konténernek is szüksége van helyre, ez legalább 6 méter hosszú területet jelent, ezen felül a terepviszonyokat is fel kell mérni. Fontos, hogy a beton vagy járólap bírja a súlyt, ne legyen útban aknafedél, de az egyéb környezeti adottságokat is szemügyre kell venni, lényeges például, hogy ne lógjanak be faágak, villanyvezetékek, véletlenül se sérüljön háztető, ereszcsatorna.


3 tipp a konténer kihelyezéséhez


  1. A konténert az elszállítandó hulladék közelébe érdemes tenni, hiszen ez a kulcs a hatékony és a lehető legkevésbé megterhelő pakoláshoz.

  2. Fontos a könnyű megközelíthetőség és körbejárhatóság, mert pakolás közben is keletkezhet kár, ami rengeteg bosszúság forrása lehet.

  3. A konténert mozgatni, másik irányba forgatni munka közben nem ajánlott, mert könnyen lehet, hogy a teherautó nem fog tudni hozzáférni.


Ha a konténer közterületre kerül


Amennyiben telekhatárokon kívül, vagyis önkormányzati tulajdonban álló közterületre vagy akár csak arra átnyúlva helyez el bármit, területfoglalási engedélyre van szükség. Ez alól sajnos a konténer sem kivétel, ha tehát saját területen nem megoldható a kihelyezés, előzetes intézkedésre van szükség, ami az Ön feladata.


konténer kihelyezés

Területfoglalási engedélyt az illetékes önkormányzattól lehet kérni, fontos azonban tudnia, hogy ez sem időben, sem a költségeket illetően nincs egységesen szabályozva. Településenként, de a fővárosban még kerületenként is eltérő díjszabással, illetve átfutási idővel kell számolni, erről tehát célszerű előzetesen tájékozódni, hogy ne érje meglepetés.


Van azonban egyetlen eset, amikor annak ellenére, hogy a konténer kihelyezésére közterületen kerül sor, nem kell területfoglalási engedéllyel vesződni. Ha a konténert fél órán belül, a vezető jelenlétében megpakolják, az önkormányzat eltekint a külön ügyintézéstől. Ebben az esetben viszont gyorsnak kell lenni, okosan meg kell tehát tervezni a pakolást.


Reméljük, ezzel az összefoglalóval sikerül megkönnyítenünk a tervezést és előkészületeket, ám ha akad valami, amiben bizonytalan, kérdezzen bátran. Honlapunkon a díjszabásról és egyéb fontos tudnivalókról is tájékozódhat, hogy minden zökkenőmentes legyen. Amennyiben pedig már tudja, hogy pontosan mire van szüksége, ossza meg velünk igényeit - várjuk megkeresését!

27 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page