top of page
Keresés
bautkontener

Amikor a kis konténer rendelése válik be

Vannak helyzetek, amikor semmi szükség nagyobb méretre, épp megteszi egy kis konténer rendelése, ami egyszerű és kényelmes, ráadásul költséghatékony megoldás!


Számtalan munka akadhat a ház körül, ami a keletkezett hulladék mennyisége miatt egyértelműen megköveteli a konténerbérlést. De mi a helyzet akkor, ha több a hulladék, mint amennyi elfér a kukában, viszont egy nagyobb méretű konténert biztosan nem töltene meg? A jó hír, hogy nem csak azok a méretek léteznek, amiket az építőiparban használnak, akadnak lényegesen kisebb, kompakt darabok is.


Mekkora méret tekinthető ideálisnak?


A méretet meghatározza egyfelől a hulladék mennyisége, másfelől annak típusa is. Gondoljunk csak az ömlesztett árura, ami jól tömöríthető, és ezzel szemben a darabos hulladékra, amit lehetetlen helytakarékosan pakolni. Ez azonban még nem minden, hiszen figyelembe kell venni azt is, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a kihelyezéshez és tároláshoz.


A kis konténer rendelése általában egy 4 m3-es méretet jelent, ám nem mindig elegendő, ha csak ez az információ áll rendelkezésre. A már említett darabos hulladék esetén célszerű előre tájékozódni a pontos szélességről és hosszúságról, hiszen nem mindent lehet szétszerelni. Fontos tudni azt is, hogyha a felhalmozott hulladék túllép egy észszerű és biztonságos magasságot, a sofőr egyszerűen megtagadhatja a szállítást.

Kis konténer rendelés

Mindemellett nem elhanyagolható tényező a méretválasztásnál, hogy az önkormányzatok nem feltétlenül engedélyeznek nagyobb méretű konténert tárolni főúton. A kritikus méret a 6 m3, ennél nagyobbra általában már nem szoktak engedélyt adni. A kis konténer rendelése tehát kevesebb kérdést vet fel, nem beszélve arról, hogy az ilyenek könnyen kezelhetőek és még olcsóbbak is.


Ha viszont elképzelhető, hogy a 4 m3-es méret kevésnek bizonyul, minden előnye ellenére nem éri meg ezt választani, hiszen könnyen extra költség lehet a vége. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem túlzás 25-30%-ot is rászámolni a várhatón keletkező hulladék mennyiségére, és ez alapján meghatározni a megfelelő méretet. Persze akad helyzet, amikor tényleg nincs szükség nagyobbra.


A kis konténer rendelés néhány tipikus esete


  • Amikor egy-egy helyiség vagy akár egy szerényebb méretű lakás felújítására kerül sor

  • Amikor elérkezett az idő egy kíméletlen selejtezésre, esetleg hagyaték felszámolására

  • Amikor különféle ház körüli barkácsmunkák termelnek nagyobb mennyiségű hulladékot

  • Amikor kisebb kerti munkálatokat követően zöldhulladékot, földet, köveket kell elszállítani

Kis konténer rendelés

Ami fontos, hogyha esetleg marad még hely a konténerben, akkor sem lehet bármivel megtölteni csupán azon az elven, hogyha már ki van fizetve, legyen tele. Sokféle dolog minősülhet szemétnek a ház körül, amit nem lehet az általános hulladékkal együtt megsemmisíteni, ilyen például a sitt és a veszélyes hulladék, utóbbi még a vegyes konténerbe sem kerülhet.


A legjobb még a rendelés előtt minden részletre rákérdezni, így biztos, hogy minden zökkenőmentesen halad majd, véletlenül sem merülhetnek fel kellemetlen helyzetek és extra költségek. Mi a lehető legtöbb információt igyekeztünk feltüntetni weboldalunkon, de amennyiben akad bármi, amiben bizonytalannak érzi magát, szívesen megválaszoljuk kérdéseit.


Miért fizetne többet, ha egy kis konténer rendelése is tökéletesen megfelel a céljainak? Tőlünk rendelhet 4m3-es méretet tiszta zöldhulladéknak, sittnek és vegyes hulladéknak is. Ha a méretről már döntött, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, és egyeztessük az időpontot, ami megfelel Önnek!

10 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page