top of page
Keresés
bautkontener

A hatékony lomtalanítás trükkjei

Az összes holmit átválogatni nagy munka, de megéri. Mutatunk pár trükköt, amivel hatékonyabbá teheti a lomtalanítást, ha pedig végzett, jöhet a konténer rendelés!


Bármennyire is igyekszünk csak azt megvásárolni, amire valóban szükségünk van, az évek múlásával egyszer csak rádöbbenünk, hogy akad egy csomó tárgy az otthonunkban, amit nem használunk. Ha a sok holmi miatt sosincs igazán rend, fejben sem tudunk elég összeszedettek lenni ahhoz, hogy hasznosan töltsük az időt, ráadásul a pihenés sem lesz az igazi, ehhez pedig még hozzájön a bosszankodás, hisz tudjuk jól, hogy mindig csak az nincs meg, ami épp kellene.


Ha a jelek szerint ideje lomtalanítani


A lomtalanításnak mindig konkrét tervvel kezdjünk neki, így nem esünk abba a hibába, hogy hónapokig elhúzzuk, és mire a végére érünk, jóformán kezdhetjük elölről. Az az elgondolás, hogy megcsináljuk majd akkor, amikor lesz rá időnk, sosem válik be, a hatékonysághoz kell egy gondosan kidolgozott menetrend. Ezt három egyszerű lépésben össze is állíthatjuk magunknak, ezek a következők:


  • Osztályozzuk a helyiségeket az átválogatásra váró tárgyak mennyisége alapján. Ebből tudni fogjuk, mire kell kevesebb vagy több időt szánnunk, így máris könnyebb lesz az időbeosztás.

  • Határozzuk meg, melyik napokon, pontosan mikor fogunk időt szánni a lomtalanításra. Sokkal könnyebben rá tudjuk szánni magunkat az aznapi teendőkre, ha az előre be van tervezve.

  • Jelöljünk ki magunknak reális határidőket az összes helyiségre. Itt a reálison van a hangsúly, hiszen ha nem haladunk jól, az rossz érzéseket kelt, ha viszont igen, az remek motivációt ad a folytatáshoz.


lomtalanítás konténer rendelés

Nosztalgiázás helyett tudatos válogatás


Válogatás közben könnyen abba a hibába eshetünk, hogy elkezdünk nosztalgiázni és nem tudunk elég könyörtelenek lenni, végül pedig marad minden úgy, ahogy volt. Az igazság az, hogy amit azzal a gondolattal teszünk vissza, hogy jó lesz még valamire, szinte biztos, hogy már csak porfogóként fog funkcionálni. A legjobb, ha minden tárggyal kapcsolatban őszintén megválaszoljuk magunknak a kérdést, hogy szükségünk van-e rá vagy ébreszt-e bennünk örömteli emlékeket.


Minden tárgyat a megfelelő kategóriába!


Ha már tudjuk, hogy marad vagy megy az adott tárgy, még mindig többféle sorsot szánhatunk neki, ezért a legjobb, ha mindjárt kategorizáljuk is őket.


Ha marad:

  • Holmik, amik keresik a helyüket: Sokszor előfordul, hogy valamire nagyon is szükségünk van még, egyszerűen csak elkallódott, esetleg újra felfedezünk magunknak valamit és ennek megfelelően új helyet is kell találnunk neki.

  • Olyan dolgok, amikkel még akad tennivaló: Biztos, hogy rengeteg olyan tárgyat találunk majd, amitől nem akarunk megszabadulni, viszont mielőtt a helyére kerülne, akad vele egy kis munka, tisztítás vagy akár javítanivaló.


lomtalanítás konténer rendelés

Ha mennie kell:

  • Adományok, eladásra szánt holmik: Amire nekünk már nincs szükségünk, másnak még lehet hasznos, és értéktől függően eldönthetjük, hogy elvisszük egy jótékonysági szervezethez vagy meghirdetjük valahol.

  • Használhatatlan kacatok: Minden, ami számunkra már teljesen értéktelen, de állapotából adódóan másoknak sem adnánk szívesen, egyszerűen szemét, aminek gondoskodnunk kell az elszállításáról.


Ha Ön már túl van a selejtezésen, és szeretne egyszerűen megszabadulni a kacatoktól, a konténer rendelés a legjobb megoldás. Forduljon hozzánk segítségért, és nem kell megvárnia, míg a helyi önkormányzat megszervezi a környéken a következő lomtalanítást, egyeztetünk egy időpontot, és elvisszük, amire Önnek már nincs szüksége. Várjuk megkeresését!

11 megtekintés0 hozzászólás

留言


bottom of page